Rólunk

Köszöntjük a „Gerecsei kincsei” oldalunkon. Bemutatjuk Önöknek a Gerecse hegységben és völgyében található kulturális, sportolási és egyéb szabadidős lehetőségeket. Itt a kikapcsolódás minden formája megtalálható.

Szereti a kulturális értékeket, szép épületeket, műemlékeket?

A Gerecse-hegység és a csodálatos medence tele van legendákkal, amiket minden „kincskereső” figyelmébe ajánlunk, legyen Ön Geocaching rajongó vagy GPS kalandor vagy csak egyszerűen szereti a természetet, ne hagyja ki az erdők mélyén megbúvó kastélyokat, a 2000 éves épületeket, a katonai emlékhelyeket.

Aktív túrázóknak és mozgást kedvelő „kincskeresőknek” családbarát programokat, vízi sportokat, teljesítménytúrákat, öko programokat ajánlunk, de a  technikai sportok kedvelőit is várjuk.

Amint távolodunk a hegytől,  a medencébe beljebb kerülve, megismerhetjük a községek hagyományvilágát, régi életmódját, népzenei és  néptánc kultúráját, állattartási és gazdálkodási szokásait.

Ha elérte a keresett célpontot,  és felfedezte az Ön számára kiszemelt kincset, térjen be fogadóink egyikébe, ahol falusias vendégszeretet és tradicionális ételkülönlegességek várják Önöket,  legyen szó egy házi készítésű disznótorosról vagy bajor jellegű konyharemekről, akár egy kis nemzetközi gasztronómiai fogásról, biztosan nem okozunk csalódást.

Ha több napra érkezik - vagy esetleg van vállalkozó sofőr a csapatban -  javasoljuk, tegyenek egy bortúrát a helyi borospincék világában, ahol megismerhetik a helyi borosgazdákat és megkóstolhatják a kellemes ízű nedűket házias ételek kínálatában.

Ha úgy érzi, hogy szívesen töltene egy hétvégét családjával vagy egyszerűen egy jót kirándulna a szabadban, ne habozzon a „Gerecse kincsei” várják Önöket szeretettel.

1000 arcu gerecse kepekben