Gasztronómia

Kulináris világunk - tradicionális gasztronómia és konyhai különlegességek várják Önt nálunk

KAPCSOLAT | PROGRAMOK 2011

Mit is jelent ez a szó: gasztronómia?

Úgy gondoljuk, a kultúra és az étel közötti összefüggés tudománya, művészete, esetleg a kettő együtt. A gasztronómia a kultúra számos összetevőjét tanulmányozza, így csatlakozik egymáshoz társadalomtudomány, természettudomány, de a borkultúra és hagyományőrzés is.

Jó ételek, finom borok, zene, tánc, vendégszerető emberek és még sorolhatnánk, mi minden várja az ide látogatókat az év bármely szakában.

Vendéglátóegységeink ötvözik a hagyományos étkezési stílusokat és a modern konyha különlegességeit.

Az itt élő sváb családok és éttermünk, Sziget Panzió és Étterem, bajor kocsmánk  az Öreg Favágó Kocsmája mindennapi és ünnepi menüjéből sem hiányoznak a tradicionális sváb ételek, mint például: a svábkáposzta, knédli, császármorzsa, de az idősebbek disznóvágáskor főzött savanyúlevese, vagy a présházban jóízűen elfogyasztott "cvífitungi" is említésre méltó.

Az Öreg Favágó nevet viselő tiroli kocsma bajor ételekkel - kolbász, perec, csülök, húskenyér - színesíti ételei palettáját. Az ételekhez sörkülönlegességeket kortyolhatunk, kellemes zeneszó mellett.

Sváb és bajor ételeink mellett a faluban lehetőség van nemzetközi ételek kóstolására is, gondolunk egy finom pizzára, gyrosra, különböző salátákra,tésztaféleségekre a Holló Pizzeria & Cafe, valamint a Mamma Rosa Pizzeria jóvoltából, melyek a fiatalok kedvenc beülős helyei.

Ha már jól laktunk, igyunk is, kellemes séta közben fedezzük fel a tarjáni szőlőhegyeket, borospincéket!

borturizmus

Éttermek és  Borospincék a Gerecsében